Scheiden & Geld

Bij een scheiding moet er ook aan veel financiele details gedacht worden. FinAlliance helpt u graag met het overzichtelijk houden van dit proces en wij waken ervoor dat overal aan wordt gedacht. Tevens zoeken wij actief met u mee hoe we het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk gemaakt kan worden. Wij nemen u deze chaos en zorgen graag uit handen.

Kinderen

Er zal een berekening voor de alimentatie voor de kinderen worden gemaakt. En hoe wilt u verder de financiele lasten en kansen voor de kinderen verdelen? Waren er bijvoorbeeld gezamelijke spaarrekeningen voor de studie en wilt u deze instandhouden?

Financiele planning

We kijken graag samen met u naar uw persoonlijke financiele foto van na de scheiding en welke wensen u heeft voor de toekomst. Dit begint uiteraard met het bepalen van het besteedbaar inkomen.

Woning

Heeft u een koop- of een huurwoning en wil één van beide partijen graag in dit huis blijven wonen of moet het worden verkocht? Rest er nog een hypotheekschuld op de woning? Heeft de woning overwaarde of onderwaarde? En wat zijn uw wensen en finaciele mogelijkheden m.b.t. de toekomstige woonsituaties.

Fiscale regelingen

Wij kijken graag met u mee aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden of u na de scheiding wellicht in aanmerking komt voor bepaalde fiscale regelingen. U kunt hierbij denken aan (wijziging in de) kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget, zorgtoeslag,  of huurtoeslag.

Belastingaangifte

Per wanneer wijzigt er iets voor u gerelateerd aan de voorlopige teruggave? Hoe vult u uw belastingaanslag in voor het jaar van de scheiding en hoe het jaar daarna?

Pensioen

Wat wordt de verdeling van het pensioen na de scheiding? En hoe ziet na de scheiding uw eigen pensioenplanning eruit?

Nalatenschap

Heeft u samen een testament dat moet worden gewijzigd. En welke voorzieningen wilt u treffen voor de nabestaanden? Indien u een voogd heeft aangewezen, wilt u deze keuze nog herzien na de scheiding?

Verzekeringen

Al uw gezamelijke vezekeringen moeten bekeken en gewijzigd worden. U kunt hierbij denken aan het individueel afsluiten van deze verzekeringen maar het wijzigen van de waarde van de inboedelverzekering kan ook wenselijk zijn.

Scheiden & Mediation

Een mediator vult aan vanuit juridisch en finaciele expertise en kan er ook aan bijdragen dat de gesprekken constructief blijven verlopen.

Scheiden & kinderen

Wanneer er kinderen zijn betrokken bij een scheiding is dit vaak het meest belangrijke onderdeel van de scheiding.