Starterslening

Voor starters is het op de huidige woningmarkt steeds moeilijker om een woning te kunnen kopen. Gelukkig zijn er extra mogelijkheden, zoals een starterslening, om toch de stap naar een koopwoning te kunnen maken!

Wat is de starterslening?

De Starterslening is een (flexibele) lening die door de gemeente wordt verstrekt. De hoogte van deze lening is het verschil tussen de lening die u maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de totale aankoopkosten van de woning.
Je kan hierbij vanaf de start van je hypotheek honderden euro’s per maand besparen! En wanneer de hoogte van uw inkomen met de jaren toeneemt gaat u ook meer rente en aflossing betalen.

Voordelen starterslening

Gedurende de eerste jaren betaalt u over de starterslening geen rente en aflossing;
U kunt hierdoor meer lenen (wel gemaximeerd).

Voorwaarden starterslening

  • Uw minimumleeftijd is 18 jaar;
  • Het moet gaan over uw eerste koopwoning;
  • U gaat zelf in de woning wonen;
  • De maximale koopsom van de woning is gekoppeld aan het bedrag van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een hypotheek met NHG is verplicht.
  • Wanneer u niet aan één van deze voorwaarden voldoet kijken wij graag met u verder naar uw mogelijkheden zonder een starterslening.

Welke gemeentes

De Starterslening is niet overal vrij beschikbaar. Een gemeente heeft zelf de keuze om de Starterslening beschikbaar te stellen. De gemeente kan hierbij ook de doelgroep, het woningsegment en de wijk bepalen. De gemeente speelt op deze wijze maximaal in op de behoeften van de woningmarkt binnen zijn eigen gemeente. De starterslening kan dus net het verschil zijn tussen wel of niet uw woning kunnen kopen!

Bent u benieuwd wat een starterslening voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek. We denken graag met u mee.

Scheidingshypotheek

Wanneer u gaat scheiden rijst ook vaak de vraag wie er in de woning kan blijven wonen. Wij kunnen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden rondom de (her)financiering van de woning.

Woonlasten beschermen

Door onvoorziene omstandigheden kan uw inkomen in de toekomst misschien minder worden en uw woonlasten blijven wel gelijk. Wist u tegenwoordig uw woonlasten kunt verzekeren?