Een financiële foto, helder door eenvoud

Financiële planning is het creëren van een duidelijk overzicht van een financiële situatie, dit noemen wij een financiele foto. Waarbij niet alleen gekeken wordt naar het heden maar ook rekening wordt gehouden met wensen op korte en lange termijn.

Het maken van deze financiele foto begint met een analytische beschrijving van uw huidige situatie. Het geeft u inzicht en overzicht in alle aspecten van uw financiën. Een belangrijk aspect zijn altijd uw persoonlijke wensen en toekomstplannen.

Een financiële foto geeft een prettig en duidelijk overzicht die als basis kan dienen om een goede financiële planning te kunnen maken. Met deze financiele planning kunt u al uw geld- en verzekeringszaken optimaal op elkaar afstemmen. Zo legt u de basis voor een gezonde financiële huishouding en een zekerder toekomst.

Aspecten Financiële foto

Een financiële foto is altijd een momentopname van uw financiële situatie.
Vragen die we in ieder geval beantwoorden in een financiële foto zijn:

  • Hoe ziet uw pensioeninkomen eruit als u 67 word?
  • Wat word uw inkomen bij overlijden van uw partner?
  • Wat is het inkomen bij arbeidsongeschiktheid?
  • Wat is het inkomen bij werkloosheid?
  • Hoe is de opbouw van uw hypotheek?
  • En er is voldoende ruimte voor uw eigen extra vragen over uw financiële situatie (denk aan uw wensen voor de toekomst, of en wanneer deze mogelijk zijn)

Wilt u weten wat een financiële foto voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste kennismaking gesprek.
We denken graag met u mee.

Gezonde blik op financiële planning

Een financiële planning creëert een duidelijk overzicht van een financiële situatie waarbij niet alleen wordt gekeken naar het heden maar ook naar uw wensen in de toekomst. Het geeft u inzichten in hoe en wanneer u uw toekomstdromen mogelijk kunt maken.

Financiële planning bij echtscheiding

Het maken van een financiele planning is bijna noodzakelijk bij een scheiding. En helaas blijkt vaak achteraf dat afspraken tussen ex-echtgenoten niet rechtsgeldig zijn uitgevoerd.